Categories
Note

Campionul care pune tenacitatea, constanța și ambiția înaintea talentului

Este unul dintre cei mai importanți atleți brașoveni ai ultimilor zeci de ani. Brașovean get-beget, născut și crescut în cartierul Astra, sau Steagu’ – așa cum îl mai știm noi, brașovenii -, și abonat al curselor de semifond (1.500 și 3.000 metri), el a devenit multiplu campion și recordmen al României, multiplu campion balcanic, vicecampion al Europei, dublu învingător în Cupa Europei și câștigător al Jocurilor Francofoniei.

„Urmărind triumfurile Doinei Melinte și Maricicăi Puică am avut o tresărire în mine și mi-am spus: «Extraordinar, prin multă muncă, sacrificiu și ambiție se poate ajunge departe». Exista în mine acea dorință de a eveda din anonimat, de a realiza ceva cu totul și cu totul deosebit. Vă aduceți aminte, în anii ’80 sportul reprezenta ceva!”, povestește în cartea-i autobiografică.

Tot brașoveanul nostru mai mărturisește, privind nostalgic peste cariera-i de atlet de performanță: „Nu m-am născut campion, nu am fost împins de la spate să fiu sportiv, a fost pur și simplu dorința mea, venită ce e drept și din evenimente de conjunctură. Nu știu cât de talentat am fost, dar știu că tenacitatea, constanța și ambiția au fost factorii determinanți pentru mine. Calitatea principală pe care am avut-o a fost că am știut să transform îngrângerea în ambiția de a reveni și de a fi și mai puternic!

Despre cine este vorba aflați de aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *