Categories
Note

19 ani fără unul din simbolurile fotbalului brașovean: Mihai Ivăncescu

Astăzi, 1 ianuarie 2023, se împlinesc 19 ani de la trecerea în neființă a unei legende a fotbalului brașovean: Mihai Ivăncescu. Fotbalist, antrenor, arbitru, observator și conducător de club, nea Mișu face dintr-o galerie selectă a fotbaliștilor brașoveni. Fotbaliști care fiind legitimați la echipa etalon a Brașovului, Steagul Roșu Brașov, FCM Brașov sau, ulterior, FC Brașov au fost selecționați să participe, sub tricolorul românesc, la cea mai importantă competiție fotbalistică inter-țări din lume: Cupa Mondială. Din această galerie de elită mai fac parte regretații Sterea Adamache și Nicolae Pescaru, alături de Ivăncescu, prezenți toți trei la „Mondialul mexican” din 1970, precum și Marian Ivan (CM din SUA, 1994).

Născut la 22 martie 1942, în comuna Adâncata (județul Ialomița), Mihai Ivăncescu a decedat pe pat de spital, la Brașov, la 1 ianuarie 2004, la vârsta de doar 62 de ani, găsindu-și somnul de veci în cimitirul de pe Strada Iuliu Maniu, de lângă Primărie.

Cu pasiune și perseverență, în memoria lui Mihai Ivăncescu, unul din fiii săi, Dragoș organizează la Brașov, de un număr de ani, Cupa Mihai Ivăncescu, un turneu de fotbal pentru copii și juniori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *