Categories
Blog

Final de drum perfect, încununat cu titlul de campioană pentru echipa U19 de la CSU Brașov

Soarele a apărut, din nou, astăzi, pe strada sportului brașovean. S-a întâmplat la Sala Sporturilor „D. Popescu-Colibași”, iar de „faptă” răspund jucătoarele și antrenorul lor, Nenad Marinkovic de la echipa de de junioare U19, care au cucerit titlul național. Ele și-au luat revanșa în fața fetelor de la Olimpia București, după ce la turneul final al Campionatului Național de anul trecut, desfășurat tot la Brașov, au pierdut medaliile și tricourile de campioane în fața acestora. Scorul final de 73-65 din ultimul act este unul corect, în contextul în care brașovencele au condus ostilitățile de la un capăt la altul și au avut mereu avantaj pe tabelă, la finalul fiecăreia din cele patru reprize.

Despre joc

Partida a fost una viu disputată, antrenantă, cu realizări individuale, dar și colective, după scheme îndelung exersate la antrenamente sau sclipiri de moment. Au fost și greșeli, unele inerente într-un meci cu astfel de miză. Însă mai presus de toate, la amândouă formațiile s-a văzut plăcerea de a juca și s-a simțit dorința de victorie, de performanță.

Nu degeaba, mai multe dintre finaliste s-au numărat printre premiante: de la CSU, Alexia Frîncu MVP-ul finalei, Delora Pricop (30 recuperări) cea mai bună recuperatoare, Ioana David (15 pase decisive) cea mai bună pasatoare, iar de la CS Olimpia, Petra Matei cea mai de perspectivă jucătoare. În echipa turneului au fost alese Frâncu și Pricop, alături de Ana Ivan și Alexia Dobă de la CSS CSM Târgoviște și Anisia Pușcașu (52 de puncte, cea mai bună marcatoare) de la Sportul Studențesc.

Arbitrajul a fost echilibrat în general, cu unele greșeli, câteva mai mult decât evidente, în ambele părți. Cele două bănci tehnice au trăit intens întâlnirea, emoții și încurajări au fost și în tribune, una pesta alta, spectacolul a fost la el acasă în Sala Sporturilor din Brașov.

Antrenate de Nenad Marinkovic, campioanele de la CSU U19 sunt: Raisa Pocol, Bianca Moroșanu, Roxana Popovici, Bianca Tudor, Ruxandra Pașca, Alexia Frîncu, Raluca Nistoroiu, Delora Pricop, Ioana David.

Bronz pentru Sportul Studențesc

În finala mică s-au întâlnit Sportul Studențesc București și CSS CSM Târgoviște. Prima parte a partidei a consemnat un plus pentru echipa de lângă Turnul Chindiei. Însă pe fondul unor greșeli în lanț atât în apărare, cât și în atac ale adversarelor, bucureștencele și-au revenit și pas cu pas au preluat controlul. Și nu au mai renunțat la victorie, cu toate încercările disperate de pe final ale Anei Ivan, în special.

Mai departe pentru Brașov

Frumos final pentru generația 2004 de la CSU Brașov. Mai frumos decât un titlu național, după cel pierdut în sezonul precedent în fața aceluiași adversar, nici că se putea! O generație care, iată, a adunat două titluri de campioană națională (U15 și U19), două titluri de vicecampioană (U19 în 2022, U18 în 2021) și un loc 4 la turneul final din 2018/ 2019. Multe dintre campioane își vor urma, pe mai departe parcursul la echipa de senioare pregătită de Dan Calancea și vor reprezenta Brașovul pe prima scenă baschetbalistică a țării. Succes tuturor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *