Categories
Note

Un antrenor cât o întreagă istorie: Silviu Dumitrescu

La 21 februarie 2020, a împlinit venerabila vârstă de 94 de ani. A fost atlet la Atletic Club Român, a absolvit Facultatea de Drept, iar apoi a început antrenoratul. A luat-o de jos, ca antrenor-voluntar la Atletic Club Român din București, la secția feminină (1945–1948). O lungă perioadă, cât o viață de om (1949-1993) a fost antrenor al loturilor naționale și olimpice ale României și antrenor coordonator la secția de atletism a clubului Metalul București.

Echipa Atletic Club Român, după victoria obținută la Campionatele Naționale de atletism de la Cluj (septembrie 1946). În rândul din picioare, de la stânga la dreapta, apar Emil Jecu (al 3-lea), Virgil Ludu (4), SILVIU DUMITRESCU (6) și Ion Zenide (7). (sursa foto: Dănuț Constantin – colecția personală)

Dar a fost și jurnalist la România Liberă (1949-1953), autor și co-autor de lucrări de cercetare, însă mai ales de articole de specialitate, publicate în reviste din țară și din străinătate. A semnat peste 750 de articole de comentarii sportive, găzduite de rubricile „Călcâiul lui Ahile” și „Mintea cea de pe Urmă”, din Tineretul Liber, Jurnalul Național, Meridianul, Ultima Oră sau Tricolorul. A mai scris și patru cărți, una chiar în timpul acestei pandemii.

Despre mereu tânărul Silviu Dumitrescu, antrenorul cu pagină de Facebook la peste 90 de ani, pe larg, aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *