Categories
Note

Dorin Necula – fotbalist, intelectual, dar mai ales „stegar”

S-a născut la Codlea, pe 23 mai 1943. S-a mutat cu familia la Brașov, a învățat la Școala evreiască de lângă Poarta Schei și la Colegiul Național „Andrei Șaguna”. A absolvit Silvicultura la Brașov și Dreptul la Cluj-Napoca. Cam rar fotbalist cu două facultăți!

Până la 18 ani, când a ajuns la seniorii Steagului, a practicat două sporturi: fotbal și tenis de câmp. Pe la 8 ani s-a apucat să joace fotbal în cadru organizat la Dinamo Brașov, sub comanda antrenorului Vladimir Grosaru.

„M-am dus la tenis, la Steagul Roșu, la 11 ani și am jucat până la 18 ani, când am trecut la echipa de fotbal a seniorilor. La 16 ani, am jucat finala pe țară la București, contra Progresului. Pe atunci o echipă era formată din doi juniori, doi de la tineret și doi seniori. Cine erau seniorii Steagului? Ion Țiriac și Günther Bosch! La Progresul jucau Ilie Năstase, frații gemeni Gheorghe și Marin Viziru, Petre Mărmureanu… Am ieșit vicecampioni ai României”, mi-a povestit.

În ultimul an al carierei Dorin Necula a jucat pentru echipa din Colonie, la Metrom Brașov.

Așadar de la 18 ani, din 1961 până în 1972, adică vreme de 11 ani, a îmbrăcat neîntrerupt tricoul formației fanion a Brașovului. Și-a încheiat cariera la Metrom Brașov, unde a jucat un an de zile (’72-’73).

Povestea „Piticului” Dorin Necula, unul dintre cei mai iubiți fotbaliști ai Brașovului din toate timpurile, pe larg, o găsiți aici.

Acasă la familia Necula, în Schei, la o aruncătură de băț de Baza Sportivă Olimpia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *