Categories
Note

Corina Țifrea, „bronzul” Brașovului de la „Universiada bucureșteană”

16 recorduri ale României, un record balcanic, medalii naționale și internaționale cu duiumul, plus alte rezultate importante. Sportivă de valoare și antrenor de atletism (la Clubul Sportiv Steagul Roșu Brașov, 1981-1989), profesor de educație fizică și sport, autor de cărți (13 de lucrări, peste 250 de articole în reviste de specialitate, comunicări științifice naționale și internaționale) și comentator (expert în atletism, la Eurosport).

Din 1989 este profesor universitar la UNEFS București. Iar de mai bine de un an ocupă postul de director coordonator al lotului olimpic de atletism al României.

Corina Țifrea, la săritura în înălțime, la Campionatele Internaționale de Atletism ale României, pe Stadionul Republicii din București. Heptatlonul e un concurs atletic combinat, care reuneşte 7 probe, pe durata a 2 zile: 100 metri garduri, săritura în înălţime, aruncarea greutăţii, 200 metri plat, săritura în lungime, aruncarea suliţei şi 800 metri. Heptalonul e probă olimpică din 1984, de la Jocurile Olimpice de la Los Angeles (SUA). Pentru fiecare probă se acordă puncte, iar învingător e desemnat atletul care acumulează cele mai multe puncte. (foto: Arhiva personală Corina Țifrea)

A fost declarată sportivul numărul 1 al Brașovului, în 1981, pentru medalia de bronz la heptatlon, pe care a câștigat-o la Jocurile Mondiale Universitare de la București.

Mai multe despre Corina Țifrea, unul dintre cei mai valoroși atleți brașoveni all-time, am scris aici.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *