Categories
Note

Brașovul nu are stadion și sală de atletism, dar are campioane naționale

Ne-am făcut socoteala la finalul stagiunii atletice 2021 în România, iar atletismul brașovean se mândrește cu trei campioane naționale: Adina-Elena Cîrciogel (în vârstă de 20 ani, legitimată la CS Țara Bârsei 2011 și antrenată de prof. Horațiu Calfa) la 400 metri plat în aer liber categoria tineret, Emma Zach (16 ani, Liceul cu Program Sportiv Brașov) la 400 metri în sală categoria U18 și Ștefania Balint (15 ani, tot LPS Brașov) la 200 și 400 metri plat în aer liber categoria juniori U16, cele două din urmă fiind pregătite de prof. Georgeta Nazarie.

Isprăvile lor, ale acestor fete, și ale colegilor lor, reflectate aici, sunt cu atât mai meritorii cu cât în municipiul Brașov nu există stadion/ teren cu pistă de atletism, nici sală de atletism, iar antrenamentele atleților noștri se desfășoară în condiții rupte din alte timpuri. Colac peste pupăză a venit și pandemia asta, care ne-a dat peste cap, tuturor, obiceiurile și calculele.

Ce va fi de acum înainte vom vedea. Cert e că, dacă vom avea un pic de noroc (condițiile meteo), anul viitor se va putea alerga pe pista cea nouă de la fostul stadion Carpați, lângă actuala locație a Liceului cu Program cu Sportiv Brașov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *