Trecuse Revoluția din Decembrie 1989, lucrurile începeau să se așeze. Cum s-au așezat, am văzut și vedem cu ochii noștri și în zilele noastre. Mai mult, am simțit și simțim. Iar atunci, imediat după căderea regimului comunist, începuseră schimbările și în sport. Ruperea de trecut se dorea și în domeniul sportiv, ca în toate celelalte.
Răsfoind arhiva „Gazetei de Transilvania”, și ea reinventată în acel context, după „Drum Nou”, mi-a scăpat sub priviri titlul „Schimbarea denumirii clubului FCM Brașov”. Rândurile ce urmează erau scrise de Eduard Huidan, în „Gazeta” de sâmbătă, 20 ianuarie 1990:
„Am primit zeci de telefoane și scrisori în care iubitori ai sportului din Brașov cer schimbarea denumirii echipei de fotbal FCM. Cele mai multe converg spre ideea ca această echipă să se numească 15 Noiembrie, în memoria acțiunii antidictatoriale de mare amploare din 1987. Alte propuneri: Colțea, care a fost campioana României în perioada dintre războaiele mondiale, Brașovia (deși mai avem un club sportiv școlar cu acest nume), Olimpia ș.a. Este bine ca aceste opinii să fie luate în considerare și să se ia o hotărâre până la reînceperea campionatului diviziai A”.
De atunci, FCM Brașov a devenit FC Brașov, pentru ca azi, după falimentul „stegarilor” de acum câțiva ani, să fie o simplă marcă înregistrată la OSIM, ce aparține Primăriei Brașov. Brașovia este și astăzi Club sportiv școlar (până când, e de discutat), Colțea Brașov a apărut mai târziu, ca și club sportiv privat, iar 15 Noiembrie a rămas cu crosul început atunci, în anii ’90.