Categories
Note

Carmen Gugu-Gramatopol este președintele Clubului Olimpic Brașov

Din luna mai a anului 2017, prof. univ. dr. Carmen Gugu-Gramatopol este președinte al Clubului Olimpic Brașov, organizație și comunitate de elită, înființată la 9 mai 1990, la inițiativa unor personalități de seamă ale sportului brașovean: Dumitru Popescu-Colibași, Mihai Bâră, Dumitru Furnică, Dan Vintilă, Teodor Verdeș, Virgil Ludu, Alexandru Dincă, Petre Dumitrescu ș.a.

„Clubul Olimpic Brașov a fost o premieră națională, unicat în domeniu, cu activități de rezonanță pe plan sportiv și ideatic, având ca principală misiune implementarea valorilor sportive și a filozofiei olimpismului în principii de viață, aducerea lor în realitatea zilei de astăzi”, s-a subliniat în comunicatul prin care s-a „aniversat”, anul acesta, pe timp de pandemie, cei 30 de ani de viață pe care i-a împlinit Clubul Olimpic Brașov.

În perioada 1998-2016, președintele „olimpicilor” brașoveni a fost Teodor Verdeș.

Carmen Gugu-Gramatopol (profesor universitar la Facultatea de Educație Fizică și Sporturi Montane Brașov/ FEFSM), decanul de la FEFSM, Nelu Turcu, și o mică parte din studenții voluntari la Crosul 15 Noiembrie-Brașov 5K (17 noiembrie 2019).

Din 2019, Clubul Olimpic Brașov este partener al Asociației Județene de Atletism (AJA) Brașov.

Urmează aici, în scurt timp, un interviu cu prof. Lenuța-Carmen Gugu-Gramatopol (fostă Barna), o adevărată incursiune în lumea sportului românesc, cu un episod exclusiv, petrecut de la Bistrița, cu mulți ani în urmă, având-o în prim-plan pe marea noastră campioană la atletism, Gabriela Szabo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *