Categories
Blog

Puncte de Moș Nicolae, înaintea unei vacanțe cu multe socoteli și decizii de luat

Ultima reprezentație oferită de FC Brașov – Steagu Renaște a fost una câștigătoare pentru antrenorul Călin Moldovan și jucătorii echipați în galben și negru, cu excepția a două momente, meciul cu Unirea Constanța nedându-ne emoții, celor aproximativ 100 de oameni prezenți pe „Tineretului”.

Altceva

Gazdele au dominat la toate capitolele: fizic, atitudine, posesie, întîietate la balon, siguranță, ocazii și, bineînțeles, goluri. Diferența de pe tabelă (4-2, la pauză 2-1) ar fi trebuit să fie și mai mare în favoarea Brașovului, uitându-ne peste numeroasele ratări și cele două lovituri de pedeapsă neacordate, semne clare că echipa joacă altceva de când la nivelul băncii tehnice, vrând-nevrând (cesiunea Corona – FC Brașov!), a fost (re)instalat Moldovan junior.

E drept, nici adversara n-a ridicat pretenții: o trupă foarte tânără, adunată peste noapte, după primele etape ale stagiunii, alcătuită din „mânjii” FCSB-ului trimiși in corpore de Gigi Becali la „satelitul” controlat de nepotul Vasile Geambazi. Greu să reziste în eșalonul doi, când se va trage linia la finalul sezonului.

Brașovean de perspectivă

Cele două momente, de care aminteam la începutul postării, au fost golul de 1-0 (șut-centrare de pe dreapta, deviat pe traseu, căzut „plouat” la colțul lung, lâgă bară, care l-a păcălit pe Mutu) reușit de Cireșoiu și cel egalizator (2-2), care l-a avut autor pe nou-intratul Andreas Chirițoiu, brașoveanul din tabăra adversă, atacant titular în echipa națională U19.

Antrenorul Unirii Constanța la Brașov a fost Leonard Strizu, unul dintre cei mai valoroși atacanți ai „Steagului” după anii ’90. Și ce vârfuri am avut în toată această perioadă: Marian Ivan, Ionel Ganea, Sabin Ilie.

Negrean și „tripla” olandezo-marocanului El-Azzouzi au adus liniștea în sânul grupării brașovene. O liniște aparentă, pentru că, să fim realiști, multe au fost și sunt în neregulă la clubul înființat în vară de municipalitate.

Iarnă de răscruce

Dacă într-adevăr se dorește ca acest proiect „Corona – Scotch Club – FC Brașov Steagu Renaște”, pe scurt FC Brașov, să fie salvat (pentru că se poate, există șanse reale) și să fie așezat pe drumul cel bun se impun decizii hotărâte, precise și asumate, în această pauză de iarnă. Dacă nu se vor lua sau se va acționa cu jumătăți de măsură, sfârșitul e previzibil încă de pe acum. Brașovul va fluiera a pagubă, din nou, ne vom mușca din buze și ne vom aduce aminte de zicerea de duh a spiritualului, dar grăitorului de neaoșe adevăruri, al nostru „Mitică de la Ligă”: „Le-am dat maimuțelor briciul să ne bărbierească!”. Iar celor care nu de multă vreme au greșit, c-așa-i în viață, le va veni nota de plată, la un moment dat. Însă fotbalul și mai ales Brașovul vor pierde cel mai mult.

Cifre

Pauza de iarnă a prins echipa Brașovului pe locul al 16-lea (din 20 de echipe), cu trei victorii (1-0 cu Unirea Dej, 3-1 cu Dunărea Călărași și 4-2 cu Unirea Constanța), trei rezultate de egalitate (2-2 acasă cu Viitorul Tâgru Jiu, 0-0 la Unirea Brăila și 1-1 la Ripensia Timișoara) și zece (da, într-adevăr, 10!) înfrângeri. Total: 12 puncte. Balanța golaverajului, de asemenea defavorabilă „galben-negrilor”: 14 – 28.

Antrenorii

Antrenori: etapele 1-9 Ilie Stan (9 puncte), etapele 10-13 Andrei Șanta (o puncte, într-o serie în care FC Brașov a întâlnit Petrolul, Concordia Chiajna, Hermannstadt și „U” Cluj, adică primele patru clasate), etapele 14-16 Călin Moldovan.

Revedere

Deocamdată pe hârtie, însă și în funcție de evoluția pandemiei și a condițiilor meteo, prima rundă din 2022 va trimite formația de sub Tâmpa în „capitala Moldovei”, pentru întâlnirea cu „Poli” Iași. (sâmbătă, 26 februarie, ora 11). (credit foto: Adreea Rogoz/ FC Brașov)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *