Categories
Note

Ni se duc „stegarii”. Călin Gane a plecat și el acolo Sus

Îmi aduc aminte de povestea relatată acum câțiva ani de la Brașov, pentru „Gazeta Sporturilor” – ediția Premium, de Răzvan Luţac și Iulian Cuibar. Amintiri și caterincă, avându-i ca personaje, dar și eroi pe Gyorffy, Necula, Hârlab, Ardeleanu, Goran și Gane, foștii fotbaliști ai Steagului Roșu. Și ce personaje!, că i-am cunoscut pe toți.

De la stânga la dreapta: Cezar Ardeleanu, Călin Gane, Csaba Gyorffy, Marcel Goran, Dorin Necula, Adrian Hârlab. Instantaneul a fost surprins în centrul istoric al Brașovului de fotograful Bogdan Bălaș, pentru „Gazeta Sporturilor”, pe trotuarul de vizavi de Colegiul „Unirea” (Liceul de Fete de acum hăt ani), în fața fostei Cantine a Partidului. Cum care partid? PCR-ul de dinainte de ’90, din perioada comunistă. După ceva ani de democrație s-a produs rebrandingul unității cu pricina: Bistro 2003.

Din cei șase, ne-au părăsit Gyorffy, Ardeleanu și astăzi a picat trista veste cu Gane. S-ar fi întâmplat pe patul spitalului, zice-se victimă a nemernicului de Covid-19. Nea „Buți” Gyorffy plecat primul, în octombrie 2018, la 75 de ani. Cezărică Ardeleanu l-a urmat anul acesta, în mai. Avea 75 de ani. Iar acum, la sfârșit de noiembrie, Călin Gane s-a ridicat la Domnul. În mai 2020 făcuse 78 de ani. (foto: 7Sport)

Leave a Reply

Your email address will not be published.